12 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 150 грн
Пакет 10 грам насіння, насіння відпускаються оптом і в роздріб.
сортове насіння столового буряка Борщові
Виробник : «Наша нива» Україна
Короткий опис товару
Середньостиглий сорт столового буряка. Вегетаційний період — 85-95 днів. М'якоть соковита, ніжна, темного кольору. Коренеплоди вирівняні, середньої величини, округлої форми.
Спосіб посадки: відкритий грунт. Час посіву: квітень-початок травня. Час збирання врожаю: серпень-вересень. Відстань між рослинами: 15 см
Буряк «Борщові». Середньостиглий сорт столового буряка. Вегетаційний період — 85-95 днів. М'якоть соковита, ніжна, темного кольору. Коренеплоди вирівняні, середньої величини, округлої форми. Шкірка гладка. Сорт помірно холодостійкий, стійкий до цвітушності. Буряк придатний для вживання у свіжому вигляді, переробки та зберігання. Лежкість гарна. Висока ефективність обробітку забезпечується під зимовим посівом.
Насіння буряка (буряків) пройшли передпосівну обробку і відповідає нормам ГОСТу
Виробництво «Наша нива»
Пакет «фермер»
Щоб отримати хороший урожай буряка столового, важливо точно дотримуватися агротехніку їх вирощування. У цьому вам допоможуть наші рекомендації:
Буряк столовий як дієтичний продукт корисна для людей, що страждають хворобами шлунково-кишкового тракту, для лікування анемії, жовчно-кам'яної хвороби, діабету, гіпертонії.
У кулінарії буряк застосовується для приготування борщів, вінегретів, салатів і гарнірів до м'ясних страв.
Насіння буряка — супліддя (1 м від 40 до 90 насіння) — починають проростати при температурі 5°С. Сходи і дорослі рослини погано переносять заморозки. Буряк вимоглива до вологості і родючості грунту, погано переносить затінення. Сприятлива для вирощування буряків реакція грунтової середовища — слабокисла або нейтральна (рН 6-7).
Агротехніка. Кращі попередники буряків — огірки, рання картопля, капуста під які вносили органічні добрива. На родючих ґрунтах вносять лише мінеральні добрива. Навесні при перекопуванні ділянки вносять 15-20 г аміачної селітри або 20-30 г сірчанокислого амонію, 30-40 г суперфосфату і 10-15 г хлористого калію на 1 м2.
На малородючих ґрунтах під буряки вносять ще і органічні добрива: восени свіжий гній, а навесні перегній або компост (на 1 м2 4-5 кг гною або 2-3 кг перегною або 3-4 кг компосту). Для нейтралізації надлишкової кислотності вносять 0,5—1 кг вапна-пушонки на 1 м2.
На городі буряки рідко вирощують окремою культурою — в більшості випадків вона висаджується як ущільнювач з огірком, картоплею, по межах гряд і зрошувальних канав.
Посів буряків проводять восени під зиму і навесні. Навесні до посіву приступають, коли температура ґрунту на глибині 10 см підніметься до +8...+10°С (початок травня). Під зиму сіють в кінці жовтня — початку листопада і отримують в цьому випадку найбільш ранню продукцію (наприкінці червня).
Навесні сіють на рівній поверхні, восени на грядах, борозенки, зроблені на відстані 15-20 см один від одного. Норма висіву насіння при весняному посіві 1,5—2 г, при підзимовому — 2-3 г на 1 м2. Глибина загортання насіння 2-3 см при весняному посіві і 3-4 см при підзимовому. Підзимові посіви мульчують торфом або перегноєм. Для прискорення появи сходів при весняному посіві застосовують намочування і пророщування насіння (як у моркви). Буряк можна висаджувати розсадою, попередньо вирощеною у світлому теплому приміщенні. Розсаду з 3-4 справжніми листками садять у відкритий грунт в першій декаді травня.
До появи сходів проводять розпушування мотиками-кішками або граблями поперек посівних рядків, а пізніше прополку бур'янів та систематичне розпушування міжрядь.
Проріджують буряк двічі: перший раз — при появі 1 — 2 справжніх листків, на відстань 3-4 см, другий — коли в рослин буде 4-5 листків і коренеплід досягне 3-5 см в діаметрі, на відстань 6-8 див. Проріджування проводять по вологому ґрунті в похмуру погоду.
За період росту буряків проводять не менше двох підгодівлі мінеральними добривами: першу — після проріджування, другу — до моменту змикання бадилля в міжряддях. У першій половині вегетаційного періоду найбільш важливі азотні, а в другій (при формуванні коренеплодів) калійно-фосфорні добрива. Протягом літа буряк поливають 2-3 рази, при нормі поливу 2-3 відра на 1 м2. За 2 тижні до збирання врожаю полив припиняють.
Влітку сіяти буряки не пізніше середини липня.