12 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 150 грн
Пакет 10 грамів насіння, насіння відпускаються гуртом і в роздріб.
сортове насіння столової буряка Детройт
Виробник: «Наша грядка» Україна
Короткий опис товару
Середньо-пісний сорт буряків (100-110 днів) з округлими, гладкими коренеплодами середнього розміру, вагою 200-220 г. Фарбування коренеплодів інтенсивно-темно-червона без концентричних кілець. Велика кількість цукрів забезпечує високі смакові якості.
Спосіб саджання: відкритий ґрунт. Час посіву: квітень-начало мая. Час збирання врожаю: серпень-сентябр. Відстань між рослинами: 15 см
Буряк «Детройт» Популярний середньо-здовий сорт буряків(100-110 днів) з округлими, гладкими коренеплодами середнього розміру, вагою 200-220 г. Фарбування коренеплодів інтенсивно-темно-червона без концентричних кілець. Велика кількість цукрів забезпечує високі смакові якості. Сорт стійкий до кольору та церкозозу, високопродуктивний, легко переносить несприятливі умови вирощування. Буряк «Детройт» призначений для споживання у свіжому вигляді, перероблення та тривалого зберігання (впродовж 6-7 місяців).
Насіння буряка (спеколи) пройшли попередньо оброблення та співвідповідають ГОСТу
Виробництво «Наша грядка»
Пакет «фермер»
Щоб мати гарний урожай буряків їдальні, важливо точно дотримуватися агротехніку їх вирощування. У цьому вам допоможуть наші рекомендації:
Буряк столовий як дієтичний продукт корисна для хворих на хвороби шлунково-кишкового тракту, для лікування анемії, жовчно-кам'яної хвороби, діабету, гіпертонії.
У кулінарії буряк застосовується для приготування борщів, вінегретів, салатів і гарнірів до м'ясних страв.
Насіння буряків — соплодія (в 1 г від 40 до 90 насіння) — починають проростати за температури 5 °C. Сходи та дорослі рослини погано переносять заморожування. Буряк вимогливий до вологості та плодородіння ґрунту, погано переносить затінення. Сприятлива для вирощування буряків реакція ґрунтового середовища — слабокислія або нейтральна (pH 6-7).
Агротехніка. Найкращі попередники буряка — огірки, раннє картопля, капуста під які вносячи органічні добрива. На родючих ґрунтах вносять тільки мінеральні добрива. Навесні під час перекопування ділянки вносять 15-20 г аміальної селітри або 20-30 г сіро-кислого амонію, 30-40 г суперфосфату та 10-15 г хлористого калію на 1 м2.
На малоплідних ґрунтах під буряк вносять ще й органічні добрива: восени свіжий гній, а навесні перегній або компост (на 1 м2 4-5 кг гною або 2-3 кг перегною або 3-4 кг компосту). Для нейтралізації зайвої кислотності вносять 0,5—1 кг вапна-пушонки на 1 м2.
На городі буряку рідко вирощують окремою культурою — здебільшого вона висаджується як ущільнювач з огірком, картоплею, за кордонами гряду та зрошувальних канав.
Попіл буряка проводять восени під зиму та навесні. Навесні до посіву приступають, коли температура ґрунту на глибині 10 см підніметься до +8...+10 °C (початок травня). Під зиму сіють наприкінці жовтня — на початку листопада й отримують у цьому разі ранню продукцію (в кінці червня).
Навесні сіють на рівній поверхні, восени на грядах, у борозенки, зроблені на відстані 15-20 см один від одного. Норма висівання насіння під час весняного посіву 1,5-2 г, під час підзимування — 2-3 г на 1 м2. Глибина закладення насіння 2-3 см у разі весняного посіву та 3-4 см під час підзимування. Підзимні посіви мульчують торфом або перегним. Для прискорення появи виходів під час весняного посіву застосовують намочування та пророщування насіння (як у моркви). Буряклу можна висаджувати розсадою, попередньо вирощеною у світлому теплому приміщенні. Розсаду з 3-4 справжнім листям садять у відкритий ґрунт у першій декаді травня.
До появи сходів проводять розпушування мотиками-кішками або граблями поперек посівних рядків, а пізніше пропорту сорних рослин і систематичне розпушування міжряджень.
Прорізують буряку двічі: перший раз — у разі появи 1-2 справжнього листя, на відстань 3-4 см, другий — коли у рослин буде 4-5 листя і корноплід досягне 3-5 см у діаметрі, на відстань 6-8 см. Прорізування виробляють вологим ґрунтом похмуру погоду.
За період росту буряка проводять не менш ніж два підкорми мінеральними добривами: перше — після прорізування, друге — до моменту змикання ботви в міжряджаннях. У першій половині вегетаційного періоду найважливіші азотні, а в другій (під час формування коренеплодів) калійно-фосфорні добрива. Упродовж літа буряку поливають 2-3 рази, за норми поливу 2-3 відра на 1 м2. За 2 тижні до прибирання врожаю поливають.
Влітку сідла не пізніше середина липня.